Dostupni linkovi

Mihajlović:Verujemo da će Prajda biti


Nedjelja ponosa je počela danas u Beogradu i trajaće do 28. septembra, za kada je planirana Parada ponosa.

Potpredsjednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da zbog službenog puta neće prisustvovati Paradi ponosa, koja je zakazana za 28. septembar, ali je poručila da se zna stav vlade o toj manifestaciji i da vjeruje da će nje i biti.

"Tog dana ću biti na prijemu građana u Vršcu i zato neću učestvovati na Paradi", rekla je Mihajlović novinarima, odgovarajući na pitanje da li će se pojaviti na Paradi ponosa, u nedelju 28. septembra.

Na Paradi ponosa će, kako su rekli, učestvovati šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

"Imam namjeru da učestvujem na Prajdu, moj stav je odavno poznat i veoma je važno dozvoliti svim građanima da slobodno izražavaju svoju različitost. Drago mi je da je vlada svjesna tih obaveza", rekao je Devenport nakon konferencije povodom predstavljanja "Smjernica za uključivanje organizacija civilnog društva u proces donošenja propisa".

Miščević je takođe rekla da će učestvovati ne zato što smatra da je to njena obaveza, već zato što duboko vjeruje u pravo na okupljanje.

Goran Miletić iz Organizacionog odbora Prajda kaže za Radio B92 da će Nedjelja ponosa početi otvaranjem danas u KC Grad. U toku sedmice održaće se izložbe, debate, razgovori sa zajednicom i brojni drugi programi.

XS
SM
MD
LG