Dostupni linkovi

Beograd: Dogovoreno formiranje Koordinacionog tela Srbije i RS


U Beogradu je održana zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske na kojoj je dogovoreno formiranje Koordinacionog tela za zajednički razvoj proizvodnje i preradu poljoprivrednih i drugih proizvoda.

"Dogovorili smo se da formiramo Koordinaciono telo za pripremu zajedničkog razvoja proizvodnje I preradu poljoprivrednih i drugih proizvoda i mogućnosti zajedničkog izalska na treća tržišta", rekao je Vučić posle sednice, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom RS Željkom Cvijanović.

Cvijanovićeva je izjavila da je zadovljna jer se realizacija dogovorenih projekata odvija u dobrom smeru I kao značajnu istakla “izgradnju mosta Ljubovija - Bratunac i železnicke pruge "Rudo".

Sagavornici su konstatovali da je postignut napredak u saradnji u svim oblastima. Vučić je rekao da bi uskoro trebalo da bude ukinut roming u Srbiji, BiH, Crnog Gori, Albaniji i Makedniji.

Vučić je početkom septembra u Beogradu razgovarao sa predsednikom RS Miloradom Dodikom o unapredjenju privredne saradnje u skladu sa Zakonom o specijalnim i paralelnim vezama izmedju Srbije I RS. Tada je saopšteno da će uskoro biti održana zajednička sednica dve vlade.

XS
SM
MD
LG