Dostupni linkovi

Gej parada u Beogradu biće otkazana?


Gej parada, najavljena za 28. septembar u Beogradu, najvjerovatnije će biti otkazana jer pet sindikata policije, koja bi trebalo da obezbjeđuje ovu manifestaciju visokog rizika, 26. septembra stupa u štajk.

"Iako Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije još radi bezbednosne procene rizika za održavanje `parade`, postoji velika verovatnoća da će manifestacija biti otkazana, jer pet sindikata policije 26. septembra u 7.00 časova stupa u štrajk, odnosno radi uz minimum procesa rada, u šta ne spada obezbeđivanje događaja tog tipa", saznaje "Danas".

Velimir Lukić, predsjednik reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije, koji okuplja oko 25.000 policajaca, kaže za ovaj list da ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović treba da obavijesti organizatore da se gej parada otkazuje jer "policija neće da obezbjeđuje skup".

"Ako nas bude ozbiljno shvatio, ministar će to učiniti. Sindikati će tražiti da se otkažu svi najavljeni skupovi, manifestacije i sportski događaji, jer ih nećemo obezbeđivati", poručio je Lukić.

On je naglasio da Sindikat, između ostalog, od Stefanovića traži garancije da se na zaposlene u MUP neće primjenjivati dodatno smanjivanje zarada.

Lukić je dodao da su sindikati o svojim namjerama obavijestili najviše rukovodstvo MUP-a, ali da im se niko iz kabineta nije obratio.

"Štrajk je izvestan i trajaće do ispunjenja naših zahtjeva", zaključio je Lukić.

XS
SM
MD
LG