Dostupni linkovi

Vučić i Dačić sa Kukanom o EU


Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastali su se sa šefom delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduardom Kukanom.

Vučić i Kukan su se saglasili da je jedan od važnih uslova Srbije u napretku ka EU integracijska i dobra regionalna saradnja i što bliži odnosi između zemalja Zapadnog Balkana.

Premijer Srbije zahvalio je Kukanu na pomoći koju pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i potvrdio da je nedvosmisleni cilj srpske vlade sprovođenje ozbiljne i odgovorne političke i ekonomske reforme i ulazak Srbije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za odnose s medijima.

Kukan je izrazio uvjerenje da će Srbija imati dovoljno snage da sprovede teške reforme i zasluži svoje članstvo u porodici evropskih naroda, navedeno je u saopštenju.

Ministar Ivica Dačić i Eduardo Kukan razgovarali su o nastavku saradnje Srbije sa Evropskim parlamentom, u svijetlu novog rasporeda snaga nakon izbora za Evropski parlament u maju 2014.

Dačić i Kukan razmatrali su i izbor novog izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, kao i nastavak pregovaračkog procesa Srbije.

XS
SM
MD
LG