Dostupni linkovi

Nikolić: Srbija pati zbog nepogoda


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je humanitarnu pomoć ugroženima od poplava u selu Grabovica kod Kladova.

On je istakao da su sada najpotrebnije pumpe za ispumpavanje vode i rekao da će premijeru Aleksandru Vučiću prenijeti šta je vidio u poplavljenim područjima sa kojim je, kako je podvukao, do sada uvjek izvanredno sarađivao na otklanjanju šteta i saniranju posljedica od poplava.

"Vidite i sami da Srbija pati ove godine zbog vremenskim nepogoda kakve ne pamte ni najstariji. Očigledno je da ovo nije moglo da se predvidi, ali mora da se otkloni posledica ovakvog bijesa prirode" rekao je Nikolić.

On je dodao i da je u Grabovici apsurdna situacija jer su izgrađeni nasipi kako bi se naselje zaštitilo od Dunava koji sada sprječavaju vodu da izađe iz sela.

"Ponovo nam je potrebna solidarnost, što više pumpi i stručnjaka koji bi te pumpe postavili na prava mjesta" rekao je predsjednik Srbije i dodao da je potrebno da se brzo procijeni šteta i da se vidi koliko novca imamo i koliko se može odvojiti kako bi ljudi do zime ponovo bili u svojim kućama.

Nikolić je rekao da je nemoguće da se svima poprave kuće jer to nijedna država na svijetu ne može, ali da mogu da se otklone posljedice i novčano pomogne ljudima da tu štetu saniraju.

Predsjednik Srbije je obećao da će se vratiti čim se voda ispumpa i povuče i da će pomoći najugroženijima.

XS
SM
MD
LG