Dostupni linkovi

Militanti IS objavili novi snimak


Militanti Islamske države (IS) objavili su novi video snimak na kome britanski fotoreporter Džon Kantli govori da planira da otkrije istinu o džihadistima.

Snimak u trajanju od 3.21 minuta objavljen je na Jutjubu, a na njemu Kantli nosi narandžasti kombinezon i govori u kameru na engleskom, dok je titl na arapskom.

Agencija AFP prenosi da se ne zna kada je snimljen video i ne vidi se "neposredna opasnost po njegov život", a Rojtres navodi da se u trominutnom video spotu muškarac (Kantli) pojavljuje u dobrom zdravlju i obećava da će preneti neke činjenice.

"Sada, znam šta mislite. Mislite, on samo to radi, jer je zatvorenik. Ima pištolj uperen u glavu i primoran je da to uradi, zar ne. Pa, to je istina. Ja sam zatvorenik. To ne mogu poreći. Ali, pošto sam video da sam napušten od svoje vlade i moja sudbina sada leži u rukama Islamske države, nemam šta da izgubim", priča Britanac u objavljenom video snimku.

Kantli, koji je radio je za britanske novine - Sandej tajms i Sandej telegraf i za francusku agenciju AFP, uhvaćen je na putu za Siriju, u novembru 2012.

Pre toga je bio zarobljen zajedno sa holandskim fotografom, u Siriji u julu 2012., ali bio pušten posle devet dana zatočeništva.

XS
SM
MD
LG