Dostupni linkovi

Komorovski: Rusija pogrešila u Ukrajini


Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski ocenio je danas povodom sukoba u Ukrajini da je Rusija počinila strahovitu grešku i s aspekta svojih interesa kada je iskopala rov pun krvi, a da je NATO takođe pogrešio kada je ignorisao povećanje vojnih izadataka Rusije poslednjih osam godina.

Komorovski je apelovao da se shvati da Poljska i Evropa ne bi trebalo da određuje Ukrajini kakve će granice prihvatiti ili koliko odlučna treba da bude u odbrani.

"Ne treba da se postavljamo između predsednika i premijera Ukrajine. Najvažnije je to da podržimo prozapadne ambicije Ukrajine preko razvoja malih i srednjih preduzeća, pomoći u modernizaciji ukrajinskog odbrambenog sistema, prenošenja naših iskustava u decentralizaciji i predlaganja delotvornih programa suzbijanja korupcije", kazao je Komorovski.

Poljski predsednik razgovarao je sinoć sa predsednikom Slovačke Andrejom Kiskom i obojica predsednika su se složila da sadašnje primirje treba iskoristiti da se Ukrajini pomogne da krene u ekonomske reforme.

XS
SM
MD
LG