Dostupni linkovi

Vučić: Kirbijeva poruka upućena Rusiji


Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da je poruka ambasadora SAD Majkla Kirbija u vezi sa posetom Vladimira Putina Srbiji upućena ruskoj strani, a ne Srbiji.

"To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio", rekao je Vučić novinarima u Subotici.

Vučić je dodao da američki ambasador nije tražio uvođenje sankcija i da ne vrši pritisak na Srbiju, te da je Kirbi "dobar čovek i odličan ambasador".

Upitan kakvu poruku je Kirbi želeo da pošalje, Vučić je odgovorio "nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu".

Američki diplomata je u intervjuu "Večernjim novostima" ocenio da su odnosi Srbije i SAD veoma dobri, ali je povodom najavljene posete ruskog predsednika Beogradu, upitao - ako se to desi, zašto Vladimir Putin dolazi?

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu. Još nije sigurno da li će Putin doći, ali ako se to desi - zašto dolazi? Zbog proslave oslobađanja Beograda? A Beograd je oslobodila i Treća ukrajinska armija, kao deo Crvene armije", rekao je Kirbi u intervjuu za beogradski dnevnik.

XS
SM
MD
LG