Dostupni linkovi

Pajtić: Pokrajinska vlada nije pala, niti će pasti


Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić ocenio je danas da ta vlada radi efikasno, da "nije pala i neće pasti", te da se svakodnevno bavi interesom građana.

Predstavnici opozicione SNS juče su ustvrdili da je pokrajinska vlada pala.

Pajtić je na konferenciji za novinare kazao da je Pokrajinska vlada mala, ali efikasna, i demantovao tvrdnje pojedinih medija da je u njoj zaposleno 2.700 ljudi.

"U Pokrajinskoj vladi radi 1.070 zaposlenih, u odnosu na 30.000 ljudi u republičkoj administraciji. Pokrajinska administracija je efikasna iako joj Republika po osnovu Ustava duguje više od 30 milijardi dinara samo za ovu godinu", naveo je on.

Prema njegovim rečima, i skupštinska većina je stabilna jer ima 71 poslanika od 120, uključujući i Savez vojvođanskih Mađara i Novu demokratsku stranku, a da Demokratsa stranka, čiji je predsednik, još ima 49 poslanika.

Vlast u Vojvodini čine DS, LSV i SVM, a o ulasku u vladajući blok pregovara se i sa NDS. Sa druge strane, SVM i opoziciona SNS predlažu formiranje programske vlade u koju bi mogle da uđu sve stranke koje imaju poslanike u Skupštini Vojvodine.

XS
SM
MD
LG