Dostupni linkovi

Srpska lista neće sa Samoopredeljenjem


Srpska lista neće učestvovati u Vladi Kosova sa onima koji se protive interesima Srba, poput pokreta "Samoopredeljenje", dogovoreno je danas na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Srba sa Kosova.

"Želimo da radimo na jačanju srpske zajednice, na jačanju ekonomije, jer bez toga nema opstanka ni jednoj ni drugoj strani i isključujemo iz tih razgovora one koji ne žele da učestvuju na konstruktivan način u političkom životu, a to su predstavnici
pokreta 'Samoopredeljenje'", rekao je novinarima nakon sastanka direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić.

On je kazao da su na sastanku predstavnicima Srba sa Kosova dogovorena
tri principa na kojima će insistirati, a među kojima su boljitak srpskog naroda na Kosovu, ekonomski oporavak i neučestvovanje u vlasti koja se protivi normalizaciji odnosa.

Lideri partija Demokratskog saveza Kosova, pokreta Samoopredeljenje, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo potpisali su koalicioni Sporazum o principima, na osnovu kojeg lideri ovih partija teže da zajednički formiraju Vladu.

XS
SM
MD
LG