Dostupni linkovi

BIH: Policijska akcija "Hum", uhapšeno 19 osoba zbog prodaje droge


Pripadnici Federalne uprave policije su danas na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona izveli akciju kodnog naziva "Hum", usmjerenu protiv organizirane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Izvršeni su pretresi na 19 lokacija i slobode je lišeno 19 osoba. Na prostoru Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi na 17 lokacija i slobode je lišeno 17 osoba. Na prostoru Zeničko-dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona izvršen je po 1 pretres i slobode su lišene 2 osobe.

U današnjim pretresima pronađena je veća količina droge, 2 digitalne vage, 2 automatske puške, jedan prigušivač za automatsku pušku, 5 pištolja, određena količina municije, fantomke, veća količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Tačna količina i vrsta droge će biti utvrđena nakon vještačenja.

U pretresima na području Kantona Sarajevo su pronađeni dijelovi većeg broja motornih vozila za koja se sumnja da su ukradena i rastavljena.

Operativno-taktička akcija "Hum" je rezultat višemjesečne istrage, tokom koje je u proteklom vremenskom periodu kod članova ove kriminalne grupe pronađeno i oduzeto 5 kilograma kanabisa, 1.250 grama amfetamina, 50 grama heroina i 25 grama kokaina

XS
SM
MD
LG