Dostupni linkovi

Najavljeni studentski protesti u Sarajevu odgodjeni


Protesti neformalne grupe studenata koji su trebali biti prvobitno održani danas pa su odgođeni za četvrtak, ovaj put su ponovo odgođeni do daljnjeg.

Kako su organizatori saopštili na Facebook grupi "Studenti, probudite se" putem koje komuniciraju s javnosti, proteste ovaj put odgađaju iz sigurnosnih razloga.

"Skrenuta nam je pažnja da su nam se u organizovanje protesta ubacili ljudi skloni nasilju i u cilju izbjegavanja problema i pojačanja sigurnosti protest se odgađa do daljnjeg! Duboko se izvinjavamo zbog stalnih promjena datuma, ali ne želimo da se ponovi februar", stoji na Facebook stranici.

No, prema prethodnoj obavijesti na istoj stranici, protesti se odgađaju zbog toga što je štrajk na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu zamrznut, pa organizatori neće moći biti prisutni.

Protest, koji je organizovala, kako su sebe nazvali, neformalna grupa studenata, prvo je trebao biti održan danas ispred zgrade Vlade KS, pa je potom odgođen za čevrtak, da bi se prije nešto više od pola sata pojavila informacija da su protesti potpuno odgođeni do daljnjeg.

Ubrzo nakon oprečnih informacija, pojedini studenti su se žalili na neorganizovanost organizatora, a potom je Facebook grupa ukinuta.

Studentski parlament UNSA nije organizator ovih protesta, ali podržao pravo studenata da izađu na ulice.

XS
SM
MD
LG