Dostupni linkovi

Ruski poslanik traži zabranu Euronews-a


Ruski poslanik iz Jedinstvne Rusije,partije ruskog predsjednika Putina smatra da TV stanica Euronews treba da bude zabranjena, zbog fotomontaže u kojoj se prikazuje kako ukrajinske snage koriste kao metu za vježbanje sliku ruskog predsjednika Vladimira Putina nacrtanog kao Adolfa Hitlera.

Kako je izvjestio ruski list "Izvestia" poslanik Mihail Markleov tražio je do državne regulatorne agencije za komunikacije da istraži ovaj slučaj koji se kako je naveo pojavio u njihovom izvještaju 12.septembra.

Markelov vjeruje da "postoji svaki razlog da se otvori krivična istraga i takođe zabrani emitovanje ovog evrpskog kanala na teritoriji Ruske Federacije".

Kako je naveo prema citatu Izvestie, ova fotomonataža podliježe kršenju ruskog Zakona o zabrani širenja mržnje a cilj je da se "Evropa okrene protiv Rusije, koja nikad ne bi prikazala njemačku kancelarku Angelu Merkel kao Evu Braun ili stavke u kojima bi ljudi u kostima Ku Klux Klana izvodili bilo kakve neprijatnosti nad portretom američkog predsjednika Baracka Obame" .


XS
SM
MD
LG