Dostupni linkovi

Prijedor: Poplavljeno 250 stambenih objekata


Oko 250 stambenih objekata zaplavljeno je u prijedorskim naseljima Tukovi, Raškovac i Gomjenica zbog izlijevanja Sane i Gomjenice iz korita te prodora podzemnih voda, prenosi Federalna TV.

Presječen je put Prijedor - Bišćani i saobraća se alternativnim pravcem, a u naselju Raškovac nema struje jer je isključena poplavljena trafostanica kod kožare.

Civilna zaštita u Prijedoru precizira da je u Tukovima i Raškovcu vršeno nasipanje materijalom i postavljanje vreća sa pijeskom, a građevinska mehanizacija radila je po iskazanim potrebama.

Postavljeni su privremeni nasipi u Tukovima i Raškovcu, te izvršeno nasipanje materijala u Gomjenici radi sprječavanja plavljenja vodama iz ribnjaka u Saničanima.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor radila je na ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija, prijevozu stanovništva čamcima u naselju Gomjenica i provjeravala kritične tačke.

Prijedorski "Vodovod" obavio je pojačano hlorisanje vode iz bunara u Tukovima, a Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Prijedor pojačanu kontrolu rezidualnog hlora.

Vodostaj Sane jutros u 6 sati iznosio je 465 centimetara i niži je za 10 centimetara u odnosu na jučerašnji maksimum.

Gradski štab za vanredne situacije Prijedora proglasio je jučer treći stepen pripravnosti zaštite od poplava.

XS
SM
MD
LG