Dostupni linkovi

Vodeni val prijeti Karlovcu: Propušta betonski zid


U Karlovcu rekordni vodostaji Korane i Kupe digli su na noge sve raspoložive snage - građane, vojsku, dobrovoljce. No, razina vode i dalje raste. Sirenama je u subotu ujutro oglašena opća opasnost, a strah je opravdan jer se vodeni val tek očekuje. HRT doznaje da je puknuo i propušta betonski zid u naselju Dubovac. Zasad je propuštanje pod kontrolom, a zid brani to karlovačko naselje od Kupe, prenosi Hrt.hr.

Korana je u 19 sati imala dosad nezabilježen vodostaj u povijesti - 834 cm i raste. Kupa je samo dva centimetra niža - 832.

Poplavljeno područje kod Karlovca obišao je predsjednik Republike Ivo Josipović. To područje brani oko 1000 pripadnika interventnih službi i 4000 Karlovčana. Grade 1200 metara dugački zečji nasip uz Koranu, u samom središtu Karlovca kako bi spriječili izlijevanje rijeke, koja je u 17 sati dosegla rekordnih 832 cm, a njen se rast očekuje sve do 20 sati.

Za obilaska Josipović je izjavio kako će se šteta lako sanirati, najvažnije da su životi spašeni i da nitko nije stradao.

XS
SM
MD
LG