Dostupni linkovi

Osuđeno petoro pomagača Milićeva


Za petoro pomagača Marka Milićeva, optuženog za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Luka Jovanović ukinut je pritvor pošto su prihvatili nagodbu sa Tužilaštvom o priznanju krivice, rekao je Tanjugu portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Dogovor sa Tužilaštvom o priznanju krivičnog dela postigli su Dana Manevski, Nikola Lepen, Bojana Petrović i Milica Novaković. Manevski i Lepen će u kućnom zatvoru provesti po šest meseci, Petrovićeva je dobila kaznu od četiri meseca, a Novakovićeva od osam. Te kazne su za po mesec dana kraće od onih koje su predviđene prvom ponudom Tužilaštva. Na nagodbu je u međuvremenu pristala i Tamara Bogdanović

Krivični postupak se nastavlja protiv dvojice osumnjičenih, Marka Milićeva i Bratislava Vesovića, koji se još brane ćutanjem.

Milićev se tereti za krivično delo "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, za koje je zaprećena ista kazna.

XS
SM
MD
LG