Dostupni linkovi

Počinje festival uličnog aktivizma "Vreva" u Beogradu


U Beogradu od 10. do 13 septembra, ulice, parkovi, dvorišta, haustori i druga javna mesta postaće pozornice i bine, galerije i podijumi, govornice i razgovornice bez zidova, bez prepreka, bez ograda - otvoreni za sve.

Vreva festival je nastao u saradnji magazina Liceulice i mnogobrojnih partnera okupljenih u svojevrsnoj i jedinstvenoj Platformi aktivizma.

Ovaj festival kroz mnogobrojne programe u gotovo svim umetničkim formama nastoji da afirmiše, ohrabri i podstakne aktivizam u umetnost, angažovano stvaralaštvo, preduzimljivost i brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju nasuprot diskriminaciji, humanost, solidarnost i filantropiju, jer zadatk umetnosti je da teši zaboravljenje, ali i da pokrene ravnodušne.

Vreva Festival objedinjuje tri ključne vrednosti za koje se Liceulice kao projekat zalaže: ulica (javni prostor i javni interes), ljudska prava i angažman u umetnosti.

Vrevu će posetioci moći da dožive kroz izložbe, javne prezentacije, ulične koncerte i književne susrete, kroz radionice, filmske projekcije, tribine „razgovore u parku", performanse, ulične igre i zanimacije na neočekivanim mestima. Ulice, parkovi, haustori, prolazi i slični javni prostori biće osnovno polje koje će umetnici ovim festivalom pokušati da oslobode ili zauzmu, bar za krako vreme, jer osnovna ideja festivala je da umetnost izvede u prostore u kojima publika nema naviku da učestvuje u procesu estetske razmene.

XS
SM
MD
LG