Dostupni linkovi

Šešelj treći put kao svjedok obrane


Vođa srbijanskih radikala Vojislav Šešelj vratio se ponovno u hašku sudnicu, ali kao svjedok obrane bivšeg premijera tzv.SAO Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem Gorana Hadžića.

Ovo je treće po redu svjedočenje Šešelja na Haškom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u čijem pritvoru čeka svoju prvostupanjsku presudu po zapovjednoj odgovornosti zbog zločina dobrovoljaca Srpske radikalne stranke i Srpskog četničkog pokreta u Vojvodini, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Već je podsjetimo, dao iskaz na suđenju bivšem srbijanskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću te bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Svi spomenuti su opisani u haškim optužnicama kao članovi udruženog zločinačkog poduhvata stvaranja Velike Srbije nasilnim uklanjanjem građana nesrpske nacionalnosti s teritorija na koje su polagali pravo.

"Kad budem oslobođen očekujem da će Srpska radikalna stranka biti oporavljena", izjavio je na suđenju u u utorak Šešelj koji često koristi hašku sudnicu za izražavanje svojih političkih stavova.

XS
SM
MD
LG