Dostupni linkovi

Grčić: Cestovno povezivanje juga Hrvatske financirati će EU


Hrvatska je dobila eksplicitnu potvrdu Europske komisije da će finacirati cestovno povezivanje Dubrovačkog primorja s ostatkom zemlje i modernizaciju i proširenje dubrovačke zračne luke, izjavio je u ponedjeljak potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Potpredsjednik Grčić, koji u Bruxellesu sudjeluje na konferenciji o kohezijskoj politici EU-a, razgovarao je u ponedjeljak s povjernikom za regionalnu politku Johannesom Hahnom.

"Danas smo dobili ekslicitnu potvrdu da će se iz europskih strukturnih fondova financirati dubrovačka zračna luka i cestovno povezivanje juga zemlje s ostatkom Hrvatske. To je veliki dobitak današnjih razgovora", rekao je Grčić.

Potpredsjednk Grčić nije htio izravno odgovoriti da to podrazumijeva financiranje Pelješkog mosta, ali je neizravno to potvrdio ne spominjući most.

Na primjedbu da cestovno povezivanje može ići i kroz Bosnu i Hercegovinu, potpredsjednik Vlade je odgovorio da će se "tih 330 milijuna eura po svemu sudeći potrošiti u Hrvatskoj".

XS
SM
MD
LG