Dostupni linkovi

Sijera Leone: Zabrana izlaska od 19. do 21. septembra


Vlada Sijera Leonea saopštila je u subotu da će stanovništvu biti strogo zabranjen izlazak iz kuće od 19. do 21. septembra, što predstavlja mjeru u borbi protiv epidemije ebole koja ne prestaje da se širi.

U saopštenju vlade navodi se da se zabrana izlaska iz kuće odnosi na sve, da neće biti dozvoljeno ni kretanje automobilima ili drugim vozilima, a da će izuzeci biti jedino oni koji obavljaju važne dužnosti za zemlju.

"Ova zabrana je neophodna da bi se lakše otkrili oboljeli od ebole", izjavio je savjetnik predsjednika u okviru misije za borbu protiv ebole Ibrahim Ben Kargbo.

u tom periodu medicinski radnici i predstavnici svjetskih nevladinih organizacija ići će od kuće do kuće da bi provjerili da li ima inficiranih koji se kriju.

Sijera Leona je, osim Liberije i Gvineje, jedna od zemalja najteže pogođenih epidemijom ebole.

U Sijera Leoneu je umrla 491 osoba od početka zaraze. Epidemija se proširila na Nigeriju, a u Senegalu je registrovan prvi slučaj infekcije.
Prema posljednjem izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije od 5. septembra, 2.105 osoba je umrlo od 3.968 zaraženih u zemljama zapadne Afrike.

XS
SM
MD
LG