Dostupni linkovi

SAD doniraju 75 miliona dolara za borbu protiv ebole


Američka agencija za pomoć objavila je da će donirati 75 miliona dolara za još hiljadu kreveta u centrima za lečenje Ebole u Liberiji, i za kupovinu 130.000 zaštitnih odela za zdravstvene radnike.

Zdravstveni sistemi u zemljama Zapadne Afrike pod pritiskom su otkako je počelo širenje Ebole zbog koje je već umrlo 1.900 ljudi. Američka agencija za medjunarodni razvoj takodje je pozvala zdravstvene radnike da odgovore na širenje bolesti.

Radživ šah, administrator te agencije, za AP je rekao da je neophodno još 700 medjunarodnih stručnjaka i da će agencija pomoći američkim zdravstvenim radnicima da se angažuju u Africi na borbi protiv Ebole.

"Postaće gore nego što postane bolje. Imamo koherentnu i jasnu strategiju...ali trebaće nedelje i meseci da postanemo operativni na tom nivou", rekao je on.

Donacija od 75 miliona dolara dodatak je donaciji od 20 miliona dolara koju je agencija ranije odvojila za orbu protiv Ebole kad aje počela da se širi u martu ove godine u Gvineji, a potom i u Liberiji, Sijera Leoneo u Nigeriji.

XS
SM
MD
LG