Dostupni linkovi

Depardije: Srećan sam što Srbija ne prati EU


Čuveni francuski glumac Žerar Depardje, koji boravi u poseti Beogradu, rekao je da je srećan što Srbija ne prati EU i što nije uvela sankcije Rusiji.

On smatra da je Srbija tako pokazala svoju “vidovitost” jer veruje da će se sitacija rešiti povoljno po zemlju koja mu je dala državljanstvo.

Komentarišući krizu u Ukrajini, Depardje je rekao da to nije ništa novo i da napetosti tamo datiraju još od vremena Katarine Velike, ali da veruje da će predesednik Vladimir Putin rešiti situaciju na miran način.

On je, međutim, dodao da nije kompetentan da komentariše situaciju u Ukrajini. "Ja sam umetnik i nisam pozvan da to komentarišem. Problem Ukrajine nije ništa novo, ali ja sam siguran da će Putin to rešiti", kazao je Depardje.

Žerar Depardje se obratio novinarima nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Vladi Srbije.

Francuski glumac kaže da je u Srbiju došao zbog kulture, da nije došao ništa da traži već da "želi da upozna humane ljude".

"Reč je o maloj, ali velikoj zemlji kada je reč o istoriji i kulturi. I to je ono po čemu želim da budem prepoznat u svetu - da sam gradjanin sveta. Život je previše lep da bismo se bavili sukobima, i nije nužno da se definišem kao državljanin Francuske. Ja sebe više definišem gradjaninom sveta", rekao je Depardje.

XS
SM
MD
LG