Dostupni linkovi

Žerar Depardje sjutra sa Vučićem u Vladi


Slavni francuski glumac Žerar Depardje stiže u posetu Srbiji, a sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovaraće u Vladi Srbije, dok će ga gradonačelnik Beograda Siniša Mali dočekati u zgradi Geozavoda u Karađorđevoj ulici.

Oglasilo se i ministarstvo kulture i informisanja koje je najavilo da će ministar Ivan Tasovac sutra biti domaćih francuskom glumcu Žeraru Depardjeu.Oni će tom prilikom posetiti Jugoslovensku kinoteku i Beogradsku filharmonij.

Depardje se prije dve godine odrekao francuskog državljanstva, preselio se u Belgiju, a 2013. godine je dobio i počasni ruski pasoš.

Ovo nije prvi slučaj da se predstavnici vlasti u Srbiji susrijeću sa poznatim glumcima, nedavno je sa Stivenom Sigalom razgovarao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Prethodnih godina su se sa najvišim zvaničnicima Srbije sastajali Pirs Brosnan, Ralf Fajns, Monika Beluči, Araman Asante, Džerald Batler...koji su u Srbiji snimali filmove ili su bili gosti pojedinih filmskih festivala.

Žerar Depardje je prošle godine je posjetio i Crnu Goru, sastao se sa premijerom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture, a takođe se predstavlja i kao predstavnik ruske republike Mordovije.

XS
SM
MD
LG