Dostupni linkovi

Merkel:NATO će garantovati suverenitet baltičkih država


Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će NATO garantovati suverenitet baltičkih dražava bez bilo kakvih promjena dosadašnjih sporazuma, javlja Reuters.

Takođe je iz vlade saopšteno da članstvo Ukrajine u NATO nije na dnevnom redu summita u Velsu.Takođe na dnevnom redu Alijanse neće biti ni slanje oružja Ukrajini.

"Kancelarka i ministarstvo vanjskih poslova su uvjek naglašavali da ne bide nikakvu mogućnost da se ovaj konflikt riješi vojnim putem" , rekao je neimenovani njemački zvaničnik kojeg citira Reuters.

Istovremno je iz njemečke vlade je saopšteno da nema potvrde da je postignuto primirje između Rusije i Ukrajine, stoga će se kako navedeno držati ranijeg plana o pripremi jačanja sakcija protiv Moskve.

Kancelarija ukrajinskog predsjednika Petroa Porošenka prvo je jutros saopštila da je postignut spaoorazum o prekidu vatre na istoku Ukrajine između njega i Putina, da bi to potom to dematovao Kremlj uz obrazloženje da Rusija ne može dogovarti prekid avtre jer nije strana u sukobu.

U međuvremnu izvještači Reutersa sa istoka Ukrajine javlaju o glasnim artiljerijskim eksplozijama na sjevernim obodima istoka ukrajinskog grada Donjeck.

XS
SM
MD
LG