Dostupni linkovi

Stanković: Stanje na jugu Srbije stabilno


Predsednik Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije - Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković izjavio je danas da je stanje na tom području stabilno i da nema nikakvih ekcesa.

"Stanje je bezbedno i bez ikakvih opasnosti po bilo koju vrstu sukoba. Stabilno je, nemamo nikakvih ekcesa i nikakvih međunacionalnih sukoba", rekao je Stanković novinarima nakon prezentacije Studije o mogućnostima unapređenja nastave i učenja srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

On je istakao da nadležni drzavni organi regulišu sve one radnje koje podrazumevaju krivično delo dodajući da nemam ništa da više da doda o poslednjem incidentu koji se dogodio u opštini Kuršumliji kada je ubuijen pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić.

Na pitanje da li će preduzeti mere da se spreči seča šuma, Stanković je rekao da se to radi već duži vremenski period pošto je reč o problemu koji traje.

"Stalni su kontakti između Kfora i nadležnih državnih organa i radi se na tome da se to suzbije u meri u kojoj je to potrebno, odnosno da se u potpunosti spreči prelazak preko administrativne linije i seča šume pod nelegitimnim uslovima", rekao je Stanković.

On je naveo i da postoji dobra saradnja sa Kforom, te da nema primedbe na nju.

XS
SM
MD
LG