Dostupni linkovi

Kosovo: Opozicija traži da im Samoopredeljenje ne postavlja uslove


Koalicija opozicionih stranaka na Kosovu zatražila je od Pokreta Samoopredeljenje da im ne postavlja uslove za zajednički nastup i pokušaj formiranja vlade, prenosi u petak prištinska štampa.

Član Predsedništva Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši je za dnevnik Zeri izjavio kako saradnju ne treba uslovljavati.

"Niko nikome ne treba da postavlja uslove, pa ni Samoopredeljenje", rekao je Gaši komentarišući stav Samoopredeljenja da neće biti napretka u saradnji bez prethodnog potpisivanja sporazuma.

Postizborna opoziciona koalicija - DSK, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, pokušava da formira novu kosovsku vladu nakon parlamentarnih izbora 8. juna. Međutim, u tome im je potrebna podrška Samoopredeljenja koje uslovljava time da preuzme vodeću ulogu u razgovorima sa Beogradu, kao i prekidom privatizacije.

Dardan Molićaj, sekretar Samoopredeljenja, koji je učestvovao na poslednjem sastanku stranaka izjavio je da je njegov pokret odbio da pravi nove planove sa koalicijom dok ne dobije odgovor o sporazumu koji traži.

XS
SM
MD
LG