Dostupni linkovi

Stefanović zatražio hitan sastanak sa Euleksom i KFOR


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je zatražio hitan sastanak sa predstavnicima Euleksa i Kfora zbog napada u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije u kom je ubijen žandarm Stevan Sinđelić.

"Očekujem da će se (sastanak) u narednih nekoliko dana održati u Beogradu", kazao je ministar za televiziju Pink, navodeći da će na sastanku biti istaknuta želja da se obezbedi apsolutna bezbednost za stanovništvo ali i pripadnike bezbednosnih snaga.

Stefanović je ocenio da je jučerašnji napad bio "direktan teroristički napad" i da se kroz saradnju sa Euleksom i KFOR-om radi na otkrivanju počinilaca.

Stefanović je naveo i da će inicirati sastanak sa tužilaštvom, sudovima na kom bi se razgovaralo o pooštravanju kaznene politike za napade na policajae.

"Imali smo napade na policiju koji su prošli u senci..to su stvari za koje mora postojati oštra kazna", ocenio je ministar.

Žandarm Stevan Sinđelić u četvrtak je teško ranjen u napadu više nepoznatih Albanaca, a nešto kasnije preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

XS
SM
MD
LG