Dostupni linkovi

Vučić: Neophodna nam je pomoć Njemačke


Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Berlin i na početku posete sastao sa njemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka, premijer Vučić je izjavio da je ovo ključna adresa i da je razgovor sa nemačkim ministrom Milerom bio izuzetno važan za Srbiju.

Tema sastanka bila je podrška u grantovima i mekim kreditima, koje Njemačka planira za Srbiju do kraja godine, u iznosu od 140 miliona eura, a bilo je riječi i o temama iz oblasti energetike, komunalnih usluga i poljoprivrede.

Vučić je istakao da je tokom susreta zatražio pomoć i podršku Milera za projekte u obrazovanju, posebno mladih, kao i projekte za razvoj preduzetničkog duha.

"Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet mjeseci svakog narednog mjeseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec. Međutim, mladi su nam i dalje problem. Tražimo rešenja za promenu obrazovnog sistema kako bi mladi ljudi u školama već bili spremni za posao. Za to nam je neophodna pomoć Nemačke", istakao je premijer Vučić.

U popodnevnim satima Vučić će razgovarati sa predstavnicima Svjetske banke. U Berlinu će u četvrtak, 28. avgusta 2014. godine, biti održana Konferencija o Zapadnom Balkanu čije je domaćin njemačka kancelarka.

XS
SM
MD
LG