Dostupni linkovi

Britanski ambasador: Bližimo se identifikaciji ubice Folija


„Velika Britanija će uskoro identifikovati osumnjičenog džihadistu koji je, kako se veruje, odrubio glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju, otetom pre dve godine u Siriji“, izjavio je britanski ambasador u SAD Piter Vestmakot za televiziju CNN.

Britanske vlasti pokušavaju da identifikuju džihadistu sa engleskim akcentom koji se vidi na snimku Folijevog ubistva, navodi BBC. "Mi ćemo jako brzo završiti identifikaciju osumnjičenog", rekao je Vestmakot.

Ambasador Vestmakot je kazao da britanske vlasti još ne znaju tačno ko je počinilac, ali da su vrlo blizu da to otkriju. On je dodao da se za identifikaciju osumnjičenog koristi sofisticirana tehnologija za prepoznavanje glasa.

Britanski šef diplomatije Filip Hamond napisao je u "Sandej tajmsu" da ubistvo Folija predstavlja "apsolutnu izdaju svega za šta se britanski narod zalaže".

Hamond je istakao da vlada ulaže "znatne resurse" u borbu protiv ove "varvarske ideologije", dodajući da bi pretnja od sukoba u Siriji i Iraku mogla trajati veoma dugo.

XS
SM
MD
LG