Dostupni linkovi

Počela saslušanja o tokovima novca prikupljanog za Tijanu Ognjanović


Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović koja je umrla pre operacije u Americi prošle godine, rekao je za RTS ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović.

U akciji koja je ujedinila građane prikupljeno je zvanicno milion i 600 hiljada evra. Čekajući transplantaciju srca, osmogodišnja Tijana preminula je u bolnici u Hjustonu.

Od preostalog novca Ognjanovići su rešili da doniraju 1,2 miliona evra Institutu za majku i dete. Sa proverama cene opreme, policija proverava i gde je išao novac sa Ognjanovićevih računa, prenosi RTS.

Stefanović je rekao da policija sumnja da su veleprodajna preduzeća ostvarila profit i do 95.000 evra.
"Istragom se došlo do saznanja koja do sada nisu bila poznata javnosti, ali koje zbog istrage ne možemo da saopštimo", rekao je ministar i najavio da će policija svoj deo posla obaviti do sredine septembra i tada obavestiti javnost.

U pitanju je pretkrivični postupak i lica se za sada ispitiuju u svojstvu građana radi prikupljanja informacija i obaveštenja. Ukoliko dođe do zaključka da je izvršeno krivično delo policija će podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

U javnosti se spekuliše već neko vreme o ugradnji posrednika i lekara prilikom nabavke opreme.

XS
SM
MD
LG