Dostupni linkovi

U sukobima kod Donjecka poginula 34 civila


U okršajima između ukrajinskih i proruskih snaga ubijena su 34 civila u poslednja 24 časa u Donjeckom regionu, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

"Tokom poslednjeg dana kao rezultat vojnih dejstava, 34 žitelja regiona su poginula i 29 njih je ranjeno", navedeno je u saopštenju regionalne administracije, prenela je agencija AFP.

Istovremeno, devet ukrajinskih vojnika poginulo u sukobima na ulicama Ilovajska, grada istočno od Donjecka, objavio je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Anton Heraščenko je na Fejsbuku naveo da, posle borbi koje traju više od 24 sata, vladine snage drže pod kontrolom polovinu grada, ali da nailaze na veliki otpor proruskih snaga.

Ukrajinske vladine snage pokušavaju da na istoku Ukrajine opkole Donjeck i potisnu proruske snage iz Luganska, navela je agencija AP, dodajući da se istovremeno ulažu i diplomatski napori da se okončaju sukobi u kojima je više od 2.000 ljudi poginulo, a 300.000 raseljeno.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko za vikend će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a sledeće nedelje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Putin i Porošenko će se 26. avgusta sastati sa predstavnicima Evropske unije u Minsku, prestonici Belorusije.

XS
SM
MD
LG