Dostupni linkovi

Egipat pozvao Izraelce i Palestince da nastave pregovore


Egipat je danas pozvao Izrael i Palestince da nastave pregovore u Kairu, izrazavajući "duboko žaljenje" zbog prekida primirja u pojasu Gaze, saopštilo je
Ministarstvo spoljnih poslova Egipta.

Sukobi izraelske vojske i palestinskog Hamasa nastavljeni su u Gazi, čime su prekinuti i pregovori u Kairu, koji su imali za cilj dogovor o trajnom prekidu vatre posle uspostavljanja višednevnog primirja u toj oblasti.

Supruga i dete vođe Hamasa Muhameda Deifa su navodno među 11 ubijenih ljudi u obnovljenim izraelskim udarima na pojas Gaze, prenose jutros svetske agencije.

Izrael je saopštio da je oko 50 raketa ispaljeno preko granice iz pojasa Gaze u utorak i da je raketiranje danas nastavljeno i da je ispaljeno već 20 raketa. Sukob izmedju izraelske vojske i palestinskih militanata obnovljen je nekoliko sati pre isteka privremnog prekida vatre prošle noći u ponoć.

Egipat "nastavlja kontakte sa dve suprostavljene strane, kako bi ih podstakao da ponovo uspostave prekid vatre i nastave pregovore, u cilju postizanja sporazuma o trajnim primirju", dodalo je ministarstvo.

XS
SM
MD
LG