Dostupni linkovi

Stefanović: Zloupotrebe u trošenju novca Tijane Oganjanović


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojiša Stefanović rekao je danas da je policija utvrdila da je bilo zloupotreba u trošenju novca koji je sakupljen za lečenje devojčice Tijane Ognjanović koja je preminula u bolnici u Hjustonu.

Kako pišu mediji, policija je došla do dokaza da je prilikom nabavljanja medicinske opreme za Institut za majku i dete na Novom Beogradu došlo do zloupotreba, odnosno da su se dobavljači "ugradili za oko 350.000 evra".

Nakon smrti devojčice Tijane Ognjanović, na računu na kojem je sakupljen novac za njeno lečenje, ostalo je 1,6 miliona evra.

Njeni roditelji odlučili su da taj novac doniraju za nabavku opreme Institu za majku i dete, ali su sa klinikom potpisali protokol kojim o tajnost donacije.

Upitan o slučaju ubistva Tijane Jurić u Bajmoku i incijativi za donošenje "Tijaninog zakona" kojim bi se skratio rok za pokretanje policijske istrage za nestalom osobom, Stefanović je odgovorio da on podržava taj predlog.

Zbog svirepog ubistva Tijane Jurić, policija je uhapsila Dragana Đurića koji se sada nalazi u pritvoru u zatvoru u Subotici.

XS
SM
MD
LG