Dostupni linkovi

Ubica Luke Jovanovića pobegao u Tursku


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je policija pronašla ubicu Luke Jovanovića (21) i da je reč o Marku Milićevu (33) koji je pobegao u Tursku.

Stefanović je naglasio da je, osim Milićeva koji je lociran i čije se hapšenje očekuje u Turskoj, protiv šest lica podignuta prijava za pomoć u prikrivanju zločina i njima je određeno zadržavanje do 48 časova.

On je na konferenciji za novinare rekao da Milićevu preti osam godina zatvora, dodavši da ima "debeo" policijski dosije sa nizom prekršaja.

Stefanović je zahvalio porodici ubijenog Luke Jovanovića koja je imala snage da, nakon što je njihov sin pregažen na Brankovom mostu u Beogradu 25. jula, bude istrajna i pokrene kampanju za pronalazak ubice.

On je rekao da je istraga bila izuzetno komplikovana i da je veliki tim policijksih stručnjaka pregledao više do 96.000 časova različiog materijala i viveo zapisa sa kamera lociranih u gradu i graničnim prelazima.

Komentarišući medijske napise koji su u jednom navratu Snežanu Divac, suprugu proslavljenog srpskog košarkaša Vlade Divca naznačili kao vozača ubicu, Stefanović je rekao da unutrašnja kontrola u tom slučaju nije potrebna i da ta informacija nije potekla iz policije.

XS
SM
MD
LG