Dostupni linkovi

Identifikovan policajac koji je ubio mladića u Misuriju


Policajac koji je ubio crnog mladića u predgrađu Sent Luisa identifikovan je, rekao je šef policije Tomas Džekson i dodao da policijac tada nije znao da je mladić bio osumnjičen za krađu kutije cigara.

U petak su objavljeni dokumenti prema kojima je 18-godišnji mladić Majkl Braun bio pod sumnjom da je ukrao 49 dolara vrijednu kutiju cigara iz prodavnice pod prijetnjom sile, pre no što je na njega pucao policijac i fatalno ga ranio.

Džekson je rekao da policajac međutim nije znao da je Braun bio osumnjičen za pljačku i da ga je zaustavio kao i druge "zato sto je hodao sredinom ulice ometajući saobraćaj".

Pucao je policajac Daren Vilson (28) koji je u policiji u predgrađu Sent Lusta radio šest godina, rekao je Džekson.

Zbog ubistva Brauna u Fergusonu su četiri dana trajali sukobi policije i gnevnih građana koji su se pozivali na tvrdnje očevidaca da Braun nije bio naoružan i da je digao ruke u vazduh, a da je policajac ipak pucao u njega.

Stanje se smirilo kada je u četvrtak održavanje reda od lokalne policije preuzela saobraćajna policija države Misuri. Tada su s ulica povučene dobro opremljene i naouružane policijske snage i oklopna vozila.

XS
SM
MD
LG