Dostupni linkovi

Britanski mediji: Ruska vojna vozila ušla u Ukrajinu, konvoj blizu granice


Ruski vojna vozila ušla su u Ukrajinu jučer navečer, izvijestili su britanski listovi The Telegraph i The Guardian.

Novinari listova vidjeli su kolonu od 23 oklopna transportera uz koje su bili i cisterne s gorivom i druga logistička vozila sa službenim ruskim vojnim registarskim pločicama kako prelaze u Ukrajinu kroz otvor na bodljikavoj žici koja označava granicu.

Kolona je pričekala mrak i prešla granicu nešto poslije 10 sati navečer po lokalnom vremenu u blizini ruskog grada Donecka oko 200 km istočno od ukrajinskoga grada Donecka, izvijestio je The Telegraph. Kijev je izgubio nadzor nad svojom stranom granice u ovoj oblasti.

Konvoj teško da predstavlja pravu i punu rusku invaziju, ali potvrđuje da ruske snage ulaze u Ukrajinu i da vojna opskrba prelazi granicu, pišu listovi. Ovo je neosporiv dokaz onoga što Ukrajina već dugo tvrdi - da su ruske snage aktivno unutar njezinih granica, kaže The Guardian.

Ne izgleda da ova vozila imaju veze s ruskim konvojem pomoći koji se utaborio 36 km dalje na istoj cesti, piše The Telegraph.

Drugi ruski konvoj, konvoj s humanitarnom pomoći od 280 kamiona na putu prema Luhansku zastao je na ruskoj strani podaleko od ukrajinske granice.

XS
SM
MD
LG