Dostupni linkovi

Samoopredeljenje: Štetna kampanja u slučaju hapšenja na Kosovu


Pokret Samoopredeljenje Albina Kurtija smatra da je “euforija koja se gradi u obliku kampanje, naročito od strane režimskih medija, štetna, a u slučaju hapšenja 40 građana Kosova pod sumnjom za terorizam i ratne zločine u Siriji”.

“Tužilaštvo i pravosuđe, policija i Kosovska obaveštajna agencija, ali i Vlada Kosova, poznati su po skandalima i neodgovornosti, korupciji, i prema tome ne trebamo da se žurimo i aplaudiramo jednom procesu kojem se ne zna dobro ni početak, a naročito kraj”, kaže se u saopštenju Samoopredeljenja i dodaje da pomenute institucije “nisu u stanju da se bore ni protiv srbijanskih državnih struktura”.

“Ukoliko se pokaže da je policija uhapsila 40 lica zbog njihovih uverenja i njihovog izgleda, više nego zbog počinjenih zločina, onda ova hapšenja lako mogu da postanu kontraproduktivna za budućnost”, dodaje se.

“Siromaštvo i nezaposlenost koje je u porastu, obrazovanje koje je u padu, ekstremno versko pripovedanje koje se uvećava i mediji koji to promovišu, doprinelo je tome da Kosovo postane plodna zemlja za ekstremizam”, ističe se, i dodaje da je za to odgovorna trenutna vlast.

XS
SM
MD
LG