Dostupni linkovi

Kosovo: Uhapšene još dve osobe zbog sumnje u terorizam


Na Kosovu su u četvrtak ujutru uhapšene još dve osobe pod sumnjom za regrutaciju za terorizam, organizovanje i učešće u terorističkoj grupi i podsticanje nacionalne mržnje, razdora i nacionalne, rasne, verske i etničke netrpeljivosti, saopštila je policija.

Ove dve osobe uhapšene su u Gnjilanu i u Skenderaju (Srbici). Tokom hapšenja, zaplenjeni su i materijalni dokazi koji su povezani sa optužbama.

Jedan od uhapšenih pod inicijalima Z.Q. je imam El-Kuddus džamije u Gnjilanu, i „sumnjiči se da je bio jedan od glavnih ispiratora džihada“. Uhapšen je u svom automobilu u planinskom predelu u blizini svoje kuće.

Drugi osumnjičeni L.K. iz sela Polac u Skenderaju, pronađen je u svojoj kući. Obojici je određena mera zadržavanja od 48 sati.

Policija Kosova u ponedeljak ujutru uhapsila je 40 osoba pod sumnjom da su učestvovali u borbama u Siriji i Iraku, pružajući podršku terorističkim organizacijama ISIS i Al-Nusra. Oni su u utorak na saslušanju odbacili krivicu, dok će sudija o zahtevu tužilaštva za određivanje pritvora odlučiti u četvrtak.

XS
SM
MD
LG