Dostupni linkovi

Stefanović: Ima pomaka u istrazi pogibije Luke Jovanovića


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da ima pomaka u istrazi pogibije Luke Jovanovića (21), koga je pre dve nedelje udario automobil "mini-moris" na Brankovom mostu.

"Zajedno sa svim timovima policije, ljudima saobraćajne i granične policije, stežemo obruč, i ja sam uveren da ćemo uskoro imati ubicu", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je kazao da je na osnovu delova vozila pronadjenih na licu mesta utvrđeno da je ono proizvedeno izmeu novembra ili decembra 2012. i januara 2013. godine, i da su te informacije prosleđene zastupnicima za tu vrstu automobila.

Snimci bezbednosnih kamera poslati su, uz pomoć ambasadora SAD Majkla Kirbija, američkom Federalnom istražnom birou (FBI), koji će pokušati da ih "očisti", dodao je ministar.

On je pokazao fotografije koje su napravljene prilikom rekonstrukcije nesreće i rekao da su kamere snimile "mini-moris" na više lokacija, i da je poznato gde je automobil bio i pre nesreće.

"Baš kao što smo pronašli ubicu Tijane Jurić, pronaćićemo i Lukinog ubicu, pronaćićemo osobu koja je vozila to vozilo", rekao je Stefanović.

Ministar policije je naglasio da pojedinci koji šire glasine da policija nekog štiti zloupotrebljavaju bol porodice Luke Jovanovića.

XS
SM
MD
LG