Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv Olivera Ivanovića, saznaje RSE


Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, saznaje RSE.

U saopštenju EULEX-a navodi se da je tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova podigao je optužnicu protiv petoro okrivljenih pred Osnovnim sudom u Mitrovici.

Jedan od njih optužen je za podsticanje ratnih zločina aprila 1999. godine i podsticanje na saizvršilaštvo u krivičnim delima teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, februara 2000. godine. RSE saznaje da je reč o Ivanoviću, koji se sedam meseci nalazi u pritvoru.

Vest je za RSE potvrdio Ivanovićev advokat, Nebojša Vlajić.

"Okrivljen je za ista dela koja su bila kada je istraga vodjena", kazao je Vlajić, dodajući da će detalji izneti na konferencije za novinare u sredu.

Oliver Ivanović je u januaru pozvan na saslušanje, kada je i zadržan u protvoru. Nakon ispitivanja, na nalog specijalnog tužioca je uhapšen, i od tada se nalazi u protvoru. On je tada bio osumnjičen u istrazi o ratnim zločinima, kao i u navodima o teškom ubistvu počinjenom nakon konflikta.

U saopštenju EULEX-a navodi se da su ostali okrivljeni optuženi za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, februara 2000. god.

XS
SM
MD
LG