Dostupni linkovi

Vučić najavio kažnjavanje džavljana Srbije koji ratuju u drugim zemljama


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne učestvuje u sukobima na teritoriji Ukrajine i ocenio da angažman srpskih državljana za novac u tim sukobima nanosi štetu državi.

On je rekao da srpskih dobrovoljaca ima i sa ukrajinske i sa proruske strane u sukobima na istoku Ukrajine i najavio izmene zakona koje će omogućiti kažnjavanje osoba koji učestvuju u ratnim sukobima u drugim zemljama

"Nismo u mogućnosti da zakonski reagujemo, ali sve više vodimo računa o licima koja se vraćaju sa teritorije Sirije i Iraka i onih koji u Ukrajinini učestvuju u sukobu, pratimo njihovo delovanje u zemlji", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je dodao da prihvata predlog ministra Rasima Ljajića da se krivični zakonik izmeni tako da se ratovanje građana Srbije u inostranstvu kažnjava kao teško krivično delo.

On je pozvao sve koji ratuju na terotiriji Ukrajine da se vrate u zemlju i brinu o svojim porodicama, jer, kako je istakao, nije njihovo da ratuju u tuđoj zemlji ni za 6.000 dolara, ni za 1.200 dolara, u zavisnosti od toga koliko ih ko plaća.

XS
SM
MD
LG