Dostupni linkovi

Kosta Konkordija: Pronađeni ostaci tela


Ronioci su pronašli ostatke ljudskog tela u olupini broda "Kosta konkordija" potonulog kod obale Toskane u januaru 2012. godine, javile su agencije.

Rojters navodi da je potrebno proveriti da li pronađeni ostaci pripadaju jedinoj preostaloj osobi čije beživotno telo do sada, dve i po godine posle potonuća luksuznog kruzera, nije pronađeno - Indijcu Raselu Rebelu.

Rebelo je radio kao konobar na tom brodu. Moguće je, medjutim, da pronadjeni ostaci pripadaju putnici Mariji Graciji Trekariči, čije je beživotno telo pronadjeno i identifikovano tek u oktobru prošle godine, medjutim, kako navodi AFP, ostalo je nejasno da li su pronadjeni svi njeni posmrtni ostaci.

Izveštavajući da su pronadjeni fragmenti kostiju, francuska novinska agencija prenosi da italijanska agencija za civilnu zaštitu smatra da je prerano govoriti kome oni pripadaju.

Beživotna tela 30 od 32 žrtve pronadjene su ubrzo nakon što je brod potonuo, podsećaju agencije. Ronioci sada pretražuju ranije nedostupna mesta na brodu, dva puta većem od "Titanika", pre nego što tokom 22 meseca bude demontiran.

U trenutku nesreće tokom krstarenja na brodu je bilo više od 4.000 ljudi, od čega 3.200 putnika i više od hiljadu članova posade.

XS
SM
MD
LG