Dostupni linkovi

Danas ročište po tužbi Deripaskine grupacije protiv KAP-a


Ročište po tužbi ruske En plus grupe protiv Kombinata aluminijuma (KAP) o povraćaju duga od 44 miliona EUR trebalo bi da bude održano danas.

Prvo ročište, u sporu koji je pred okružnim sudom u Nikoziji protiv KAP-a pokrenula En plus grupa, Olega Deripaske, trebalo je da bude održano 23. jula, ali je odloženo za danas zbog prikupljanja novih dokaza.

Ročištu je tada osim pravnog zastupnika En plus grupe prisustvovao i advokat kompanije Uniprom, koja je nedavno preuzela upravljanje KAP-om.

En plus grupa tužila je KAP zbog duga od 44 miliona EUR, a sud u Nikoziji prethodno je zabranio sve transakcije sa imovinom podgoričke fabrike, uključujući i njenu prodaju Unipromu za 28 miliona EUR. Iz En plus grupe tada je saopšteno da su rješenja suda u Nikoziji obavezna za izvršenje, shodno postojećim međunarodnim sporazumima Crne Gore.

En plus grupa i Centralnoevropska aluminijska kompanija (CEAC) pokrenule su zbog KAP-a dva arbitražna postupka, dok su u podgoričkom Privrednom sudu pokrenuli niz parnica.

Stečaj je u KAP-u uveden 8. jula prošle godine, od kada je njime upravljao državni Montenegro bonus, dok Uniprom organizuje proizvodnju od subote.

XS
SM
MD
LG