Dostupni linkovi

Lažne dojave o postavljenim bombama u Vladi RS


Banjalučka policija traga za osobom ili više njih koje su u protekla dva dana uputile lažne pojave o postavljenim ekplozivnim napravama u blizini zgrade Vlade RS-a.

Prva lažna dojava upućena je operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Banja Luka 1. augusta, oko 19.35 sati, a prijavljeno je da je na 14 spratu restorana „Integra“ , na Trgu Republike Srpske, postavljena eksplozivna naprava.

Radi se o objektu u kojem su na nižim spratovima smještene pojedine entitetske institucije i sjedišta javnih preduzeća, a nalazi se u neposrednoj blizini zgrade Vlade RS.

Iz banjalučke policije su danas potvrdili da izvršenim protiv-diverzionim pregledom nije pronađena eksplozivna naprava i utvrđeno je da je prijava lažna.

I narednog dana, 2. augusta, operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Banja Luka, gotovo u isto vrijeme, oko 19,30 sati, je prijavljeno da je na četvrtom spratu Administrativnog sjedišta Vlade RS-a na Trgu Republike Srpske, postavljena eksplozivna naprava.

Ponovo se ispostavilo da je prijava lažna. Iz policije navode da je u toku rad na pronalaženju izvršioca lažnog prijavljivanja krivičnog djela.

XS
SM
MD
LG