Dostupni linkovi

Pucnjava na ulicama Sarajeva


Muškarac čiji su inicijali D.D. (34) iz Sarajeva, koji je u subotu ranjen u pucnjavi sa policijom u Sarajevu, prethodno je napao jednu djevojku, poslije čega je uz prijetnju pištoljem razoružao policajce koji su došli da intervenišu.

"Jedna djevojka danas je u 16.35 telefonom obavijestila Drugu policijsku upravu Policijske stanice Novo Sarajevo da ju je u Ulici Grbavička broj 12 napao nepoznati muškarac. Odmah je upućena patrola i u Ulici Vilsonovo šetalište zatečen je muškarac za kojeg je djevojka tvrdila da ju je udario", rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Prema njegovim riječima, kada su policijski službenici zatražili njegova lična dokumenta, muškarac je iz torbice, umjesto lične karte, izvadio pištolj.

"Repetirao je pištolj i prislonio policijskom službeniku na vrat, tražeći da taj policajac i njegov kolega odlože oružje. S ciljem zaštite drugih građana, ali i svojih života, policajci su odložili oružje, a napadač se vozilom udaljio sa lica mjesta", rekao je Nefić.

On je naveo da je D.D. na Skenderiji izašao iz svog vozila, oteo drugo vozilo od jednog vozača i uputio se prema Starom gradu.

"Policijska patrola zaustavila je napadača u Ulici Obala Kulina Bana, ali je on istrčao iz vozila i, uperivši pištolj prema patroli, pokušao se udaljiti. Međutim, policajci su upotrijebili oružje i on je pogođen u desnu potkoljenicu", rekao je Nefić.

On je dodao da je odmah na lice mjesta pozvana ekipa Hitne pomoći koja je ranjenom muškarcu pružila prvu pomoć, a potom je prevezen u Kliniku urgentne medicine radi daljeg zbrinjavanja. Obaviješten je kantonalni tužilac koji je izašao na lice mjesta i rukovodi uviđajem.

XS
SM
MD
LG