Dostupni linkovi

Grčić: Pelješki most apsolutni prioritet za evropske fondove


Pelješki most apsolutni je prioritet za financiranje iz europskih fondova iz kojih će Hrvatskoj od 2014. do 2020. na raspolaganju biti 8,463 milijarde eura, izjavio je u utorak u Zagrebu potpredsjednik vlade Branko Grčić.

Grčić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić predstavili su nacrte dvaju operativnih programa za provedbu kohezijske politike kojima se detaljno opisuju mjere za korištenje 8,463 milijarde eura iz europskih investicijskih fondova.

U programu "Konkurentnost i kohezija" Hrvatskoj je na raspolaganju 6,881 milijardi eura, a programu "Učinkoviti ljudski potencijali" 1,582 milijardi eura.

Vlada ih je Europskoj komisiji poslala 21. srpnja, a verifikacija Bruxellesa očekuje se do kraja godine.

Grčić je rekao da je cilj programa što više se koncentrirati na područja i sektore koji mogu u najkraćem roku dati najbolje rezultate za Hrvatsku.

"Mi imamo naše ciljeve. Pelješki most apsolutni je prioritet vlade, kvalitetno cestovno povezivanje koje će biti razvojna šansa za jug Hrvatske. To smo ugradili u dokument i u pregovorima s Komisijom borit ćemo se do kraja", istaknuo je Grčić.

XS
SM
MD
LG