Dostupni linkovi

Građani organizuju akciju "Ne da(vi)mo Beograd"


Povodom održavanja javne sednice Komisije za planove Skupštine grada Beograda na kojoj će se raspravljati o primedbama podnetim na Nacrt Izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021, sutra će biti održano protestno okupljanje građana "Ne da(vi)mo Beograd" ispred Gradske uprave u ulici 27. marta 43-45.

Građani će se okupiti u 12:30 časova, pola sata pre početka sednice, zbog toga što se, kako se navodi u pozivu, "Generalni plan menja protivno važećim pozitivnim propisima Republike Srbije i principima urbanističkog i prostornog planiranja kroz proceduru koja je samo formalno demokratska."

"Planirane izmene se donose kako bi se omogućila realizacija projekta 'Beograd na vodi' o kojem nikada nije vođena javna debata niti je javnosti predočena analiza koja na bilo koji način opravdava sam projekat", naglašavaju članovi akcije "Ne da(vi)mo Beograd".

Podsećaju da o razmerama neslaganja govori i to da su stručnjaci i građani podneli preko 2.000 (dve hiljade) pisanih primedbi na ovaj Nacrt koje će obrazlagati na javnoj sednici.

XS
SM
MD
LG