Dostupni linkovi

Sud u Beogradu: Legija i dalje u zatvorenom odeljenju zatvora


Osuđenik Milorad Ulemek, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora, za ubistvo premijera Srbije Zorana Điđića, i dalje je uzatvorenom odjeljenju zatvora Zabela kod Požarevca s posebnim obezbjeđenjem.

Ovo je danas saopštio Viši sud u Beogradu.

U saopštenju suda navodi se da je Ulemek, zvani Legija, u tom odeljenju shodno Zakonu o izvršenju kazne zatvora za krivična djela organizovanog kriminala.

Viši sud je saopštenje izdao povodom tekstova objavljenih danas u pojedinim dnevnim novinama.

Mediji su ranije spekulisali da je Ulemek dao iskaz u kojem je optužio svoje bivše kolege iz Državne bezbjednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije da bi zauzvrat bio premješten iz posebnog odeljenja u Zabeli, što bi mu olakšalo bjekstvo.

Predstavnici države i pravosudnih vlasti su demantovali te navode i istakli da Ulemek nije ništa tražio da bi dao iskaz o Ćuruviji.

Za ubistvo Ćuruvije osumnjičeni su bivši šef DB-a Radomir Marković i njegovi potčinjeni Milan Radonjić, Ratko Romić, koji su uhapšeni, dok je Miroslav Kurak u bjekstvu.

Ulemek služi kaznu od 40 zatvora, pošto je pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i dva pokušaja ubistva Vuka Draškovića, ubistvo Ivana Stambolića i 18 ubistava koje je počinio zemunski kriminalni klan.

XS
SM
MD
LG