Dostupni linkovi

U Splitu održan mimohod za Srebrenicu


„Srebrenica se ne smije zaboraviti“ – poručeno je s mimohoda održanog u četvrtak navečer središtem Splita povodom obilježavanja 19. godišnjice od genocida u tom gradu.

Povorka je s Prokurativa krenula kroz Marmontovu, Ulicu kralja Tomislava, Hrvojevoj i cijelom Rivom da bi završila na mjestu odakle je i počela. „Mimohod 8372“ organizirala je Koordinacija bošnjačkih organizacija Splita i županije, a pridružili su joj se brojni predstavnici nacionalnih manjina, braniteljske udruge, prijatelji, između ostalih i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

„Naša dužnost i obveza je da se u počast žrtvama ali i budućim naraštajima sjetimo da se ista priča ne bi nikad više ponovila,“ rekao je gradonačelnik.

„Drugu godinu organiziramo mimohod po gradu radi senzibiliziranja javnosti. Naša djeca bi morala znati što se dogodilo, da se to ne ponovi. Od 8372 ubijena, svi su Bošnjaci i jedan Hrvat, katolik ukopan sa svojim sugrađanima u Srebrenici. U petak je ukop 175 ubijenih ljudi, najmlađa žrtva je imala tek 14 godina, sin jedinac. To su strašne sudbine a ovo što mi organiziramo tek je mali doprinos tom sjećanju,“ rekao je predsjednik Koordinacije bošnjačkih organizacija za grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju Kadro Kulašin dodavši kako je mimohod posvećen svim žrtvama stradalim na prostoru Balkana.

U mimohodu je sudjelovalo stotinjak Splićana.

XS
SM
MD
LG