Dostupni linkovi

Otvorene 65. Dubrovačke ljetne igre


Svečanošću ispred crkve Svetoga Vlaha, podizanjem festivalske zastave Libertas, uz stihove „Himne slobodi“ sinoć su otvorene 65. Dubrovačke ljetne igre.

Igre je po tradiciji otvorio gradonačelnik Dubrovnika. Obraćajući se okupljenima Andro Vlahušić je uz ostalo naglasio vjeru u libertas, vjeru u Svetog Vlahu koji je, kako je rekao, u u četvrtak navečer zaboravio na kišu i pustio umjetnike da uđu u Grad. Naime, jaka kiša je padala do pola sata prije početka svečanosti.

Svečano otvorenje je po svojem scenariju režirao intendant Igara Krešimir Dolenčić.

U 47 festivalskih dana, do 25 .kolovoza, na dvadesetak otvorenih scenskih i koncertnih prostora više od dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta ostvarit će oko 80 dramskih, glazbenih, baletnih, filmskih i drugih programa uz posebnu izložbu „Oblikovatelji sjećanja“ o povijesti vizualnog identiteta te najstarije hrvatske ljetne kulturne manifestacije.

Premijera Držićeva „Dunda Maroja“ i Shakespearove drame „Romeo i Julija“, praizvedba baleta „Opasne veze“, koncerti renomiranih europskih baroknih orkestara i susreti s piscima - središnji su dio programa ove jubilarne sezone.

XS
SM
MD
LG